Doe mee aan de Vlaamse PhD Cup

(02-05-2023) Onlangs je doctoraat afgerond? Ga de uitdaging aan en leg je onderzoek uit... in drie minuten

Rondde jij in de voorbije twee jaar je doctoraat af? Dan daagt de Vlaamse PhD Cup je uit om je onderzoek met iedereen te delen: zonder voetnoten of specialistentaal, maar gebracht als een helder verhaal. Na een intensieve mediatraining volgt de ultieme test: “Kun jij de kern van je doctoraat in drie minuten uitleggen?” 

“Wetenschapscommunicatie zou een onderdeel moeten zijn van elk onderzoek. Want wat is de waarde van je onderzoek, als jouw resultaten niet tot bij jouw doelpubliek geraken? Mijn onderzoek kreeg aandacht op nationale radio en in het Laat Journaal en een uitgeverij bood me de kans aan een boek te publiceren over mijn onderzoek", zegt Eline Lievens, UGent-onderzoeker en winnaar van de 2022-editie

Waarom deelnemen aan de Vlaamse PhD Cup?

  1. Unieke gratis mediatraining: Alle geselecteerde deelnemers krijgen een intensieve schrijf-, presentatie- en mediatraining van vier dagen, waarvan 2 dagen bij de VRT. Op het programma staan onder meer presenteren met impact door The Floor is Yours, populariserend schrijven door FishGrowFeet en camera- en interviewtraining door VRT-experten Koen Wauters en Phara de Aguirre.
  2. Visibiliteit voor jouw onderzoek: mediapartners Radio 1 , Eos en jongerenplatform Mediaraven volgen de Vlaamse PhD Cup op de voet. De 8 finalisten krijgen bovendien de kans om hun onderzoekspitch op te nemen. De grote finale op 19 oktober zal via een livestream te volgen zijn. 
  3. Mooie prijzen: De winnaar krijgt een voucher voor een opleiding naar keuze aan de Vlerick Business School ter waarde van 5.000 euro, wordt uitgenodigd om een college te geven over zijn / haar onderzoek bij de Universiteit van Vlaanderen en maakt kans op een boekpublicatie bij Academia Press.

Ook het publiek mag een publiekswinnaar aanduiden. Die laureaat krijgt, naast die eer, visibiliteit voor zijn of haar onderzoek in Eos Magazine. 

Neem deel!

Alle info en voorwaarden op www.phdcup.be

Inschrijven kan t.e.m. 7 juli 2023

Partners

De Vlaamse PhD Cup is een initiatief van SciMingo i.s.m. volgende partners:  

FWO –Nationale Loterij – Vlerick Business School – Fonds Ernest Solvay – Janssen - ILVO - Imec – VIB – VITO – Academia Press – Jonge Academie – Eos – Radio 1 – Mediaraven – VRT Taal –– The Floor is Yours – Fishgrowfeet – Universiteit van Vlaanderen – Vlaamse Overheid

Contact

  • arnaud.zonderman@phdcup.be