Doe mee aan UGent-onderzoek rond smartphonegebruik bij 55-plussers

(19-05-2021) UGent zoekt deelnemers voor een studie over smartphonegebruik en cognitief functioneren bij 55-plussers

Een nieuwe studie van de onderzoeksgroep imec-mict-UGent wil smartphonegebruik bij 55-plussers meten aan de hand van een mobiele app op de smartphone. De onderzoekers willen nagaan hoe lang deze groep mensen hun smartphone gebruiken of welke apps er op de voorgrond treden. Op die manier hopen ze inzicht te krijgen in het cognitief functioneren van 55-plussers. 

Hoe deelnemen?

Bent of kent u iemand die ouder is dan 55 jaar en graag wil meewerken aan dit onderzoek?

  1. Stap 1: Vul een korte vragenlijst in. Hierin willen we nagaan in welke mate u soms cognitieve moeilijkheden ondervindt (geen probleem als dit helemaal niet zo is, iedereen mag deelnemen). 
  2. Stap 2: Installeer vervolgens de app ‘mobileDNA’ op uw Android smartphone en laat deze minstens 6 maanden staan. Geen zorgen, deze app volgt een strikt privacy protocol en kan niet registreren wat u inhoudelijk doet. U kan via de website ook zelf bekijken wat wij meten over uw smartphonegebruik.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek vindt u terug op de website van het interdisciplinair onderzoekscentrum GRAY (Ghent University Research for Aging Young), of op de website van het onderzoek zelf: https://smartphonevoorvergeten.ugent.be/

imec-mict-UGent is een interdisciplinaire onderzoeksgroep aan de vakgroep Communicatiewetenschappen en de vakgroep Industriële Systemen en Productontwerp van Universiteit Gent, en deel van het digitale onderzoeksinstituut imec.

Contact