Drankbekers krijgen tweede leven als bankjes in de stad

(03-07-2017) UGent werkt mee aan baanbrekend ecologisch festivalproject

Het festival ROCK ZOTTEGEM pakt uit met een primeur deze festivalzomer. Alle bierbekertjes die het weekend van 7, 8 en 9 juli 2017 door de festivalgangers gebruikt worden, worden gewassen en verwerkt tot mooie moderne banken. Die banken krijgen daarna een prominente plaats in het Zottegemse straatbeeld.

“Crazy ECO-project is een baanbrekend project dat we op poten zetten samen met ECO-oh! dat de bekertjes zal omtoveren tot bankjes. Al jaren proberen we bij Rock Zottegem zo ecologisch mogelijk om te gaan met het afval, maar dit jaar gaan we dus nog een heel stapje verder. We zijn heel erg fier dat we dat met deze partners kunnen realiseren. Rock Zottegem wordt hiermee het eerste festival waar drankbekertjes een tweede leven krijgen." Organisator Kurt De Loor.

Voor het ‘Crazy Eco-project’ ging het festival een unieke samenwerking aan met het bedrijf ECO-oh!, dat de bekertjes zal wassen en smelten in bankvorm, Universiteit Gent, ILvA en Maes Pils.

“Iedereen kent de zee aan plastic bekertjes die na een festival achterblijven op het festivalterrein. Dit is een mooi en visueel pilootproject dat aantoont wat mogelijk is als verschillende actoren in de keten met een beetje goede wil rond tafel gaan zitten. Dit zou eigenlijk moeten doorgetrokken worden naar alle producttoepassingen zodat de consument weet dat doordacht recycleren echt de moeite loont." Kim Ragaert en Steven De Meester, UGent

Info

Steven De Meester
T 056 24 12 36
M
0472 25 87 71

Kim Ragaert
T 09 331 03 92