God is een aardbei, bewijs jij het tegendeel?

(04-02-2019) God is een aardbei, donkere materie is lichtgeel en de big bang was slechts een niesbui. De Universiteit Gent daagt iedereen uit in Gent, Kortrijk en daarbuiten om kritisch te zijn over wetenschappelijke (on)waarheden.

Met één duidelijke oproep: “Prove us wrong”. De UGent nodigt iedereen uit om alledaagse dingen in vraag te durven stellen. Want iets is maar wetenschappelijk waar tot het tegendeel bewezen wordt.

We weten niet hoe donkere materie eruit ziet, waarom we slapen en of we alleen zijn in het universum. We willen scholieren en studenten aanspreken en uitdagen om de vele wetenschappelijke mysteries die er vandaag nog steeds zijn, op te lossen. Daarom pakken we uit met theses die waar zijn tot het tegendeel bewezen is.

Rik Van de Walle: ’Prove us wrong’ is een aanzet om de kritische geest te stimuleren, de klassieke denkwijze te durven verlaten en vraagtekens te plaatsen bij gangbare overtuigingen. Dat is wat we doen: onze studenten de best mogelijke basis geven om hun kritische geest te ontwikkelen. We willen hen prikkelen om op een wetenschappelijke manier naar de dingen te blijven kijken.’

Alle boutades zijn gebaseerd op (wetenschappelijke) vraagstukken waarover nog geen algemene wetenschappelijke consensus bestaat. Meer voorbeelden vind je op www.ugent.be/durfdenken

Kortrijk: van UGent naar UHent#durfdenken

De UGent Campus Kortrijk past haar naam voor de gelegenheid graag even aan naar www.uhent.be. De 3 vernieuwde en unieke opleidingen industrieel ingenieur mikken er bij uitstek op studenten die out-of- the-box denken. Iedereen kan een kijkje nemen op de infodag van 22 februari 2019.

Kortrijk of Gent: de universiteit rekent erop dat -toekomstige- UGent’ers de prangende wetenschappelijke (on)waarheden ooit definitief kunnen oplossen.

Persdienst UGent
T 09 264 82 78