Eduardo Bolea Fernandez wint de 2022 Young Investigator Award in Plasma Spectrochemistry

(27-01-2022) Op 18 januari 2022 ontving dr. Eduardo Bolea Fernandez de Young Investigator Award in Plasma Spectrochemistry tijdens de winterconferentie over Plasma Spectrochemistry in de Amerikaanse stad Tuscon.

Bolea Fernandez is junior FWO postdoctoraal onderzoeker bij de UGent-onderzoekseenheid Atoom- en Massaspectrometrie (A&MS) onder leiding van professor Frank Vanhaecke.

Zijn onderzoek focust zich momenteel vooral op methode-ontwikkeling voor single-event ICP-massaspectrometrie. Met deze methodologie kan ICP-MS worden ingezet voor de karakterisering van individuele kleine entiteiten. De ontwikkelde analytische protocols worden gebruikt voor de studie van gemanipuleerde nanodeeltjes, individuele cellen en microplastics.

De Young Investigator Award in Plasma Spectrochemistry wordt tweejaarlijks uitgereikt sinds 2016. Dit keer vond de uitreiking plaats tijdens de winterconferentie over Plasma Spectrochemistry. Deze conferentie staat ook wel bekend als de belangrijkste bijeenkomst in het vakgebied van de spectrochemie.

Volgens professor Frank Vanhaecke is de internationale erkenning voor het werk van Bolea Fernandez bijzonder, omdat de award doorgaans naar een senior onderzoeker gaat.

In 2018 viel het doctoraatsproefschrift van Bolea Fernandez ook al in de prijzen met een IUPAC-SOLVAY International Award for Young Chemists.