Verkiezingen (vice)rector: geen tweederdemeerderheid in eerste stemronde van derde cyclus

Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe (duo links) en Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets (duo rechts). (vergrote weergave)

Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe (duo links) en Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets (duo rechts).

(22-09-2017) In de eerste ronde van de derde cyclus voor rector- en vicerectorverkiezingen aan de UGent heeft geen van beide kandidaat-duo’s de vereiste tweederdemeerderheid behaald.

Het duo Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets behaalt 39,75%. Het kandidaat-duo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe behaalt 60,25% van de stemmen.

73% van de professoren (ZAP),  34% van de assistenten (AAP) en 56% van het administratief en technisch personeel (ATP) heeft zijn stem uitgebracht. 10% van de studenten bracht hun stem uit, wat in de lijn van de verwachtingen lag.

Verkiezingsuitslag van de eerste stemronde van de derde cyclus per geleding uitgesplitst. 

Tweede stemronde van de derde cyclus

De stemronde die vandaag werd afgesloten was een herneming van de stemronde die normaal gezien dinsdag 19 september zou afgelopen zijn maar waarvan wegens een technisch mankement de resultaten niet werden ontgrendeld.

Volgende week vindt de tweede stemronde in de derde cyclus plaats van maandag 25 september 2017 (8 uur) tot dinsdag 26 september 2017 (8 uur).

Lees meer artikels over: