Twee UGent'ers genomineerd voor EOS-prijs 2019

(03-12-2019) Twee UGent onderzoekers zijn genomineerd voor de EOS-prijs. Stem op jouw favoriet!

Van de vijf genomineerden voor de Eos-scriptieprijs zijn er twee UGent'ers. Tot en met 13 december kun je stemmen op jouw favoriet. Het aantal stemmen telt voor een kwart mee in de totale beoordeling door de jury.

• Brecht Tomme - Goed doen voor het milieu en tegelijk minder betalen? Het kan, met textiel, kunststoffen en computerprogramma’s

Brecht Tomme (Master of Science in Sustainable Materials Engineering, Universiteit Gent) ontwikkelde een computermodel dat helpt speuren naar lichtere materialen die snel geproduceerd kunnen worden, geen afval opleveren en betaalbaar zijn. De nieuwe materialen kunnen wagens, vliegtuigen en schepen lichter maken, waardoor ze minder brandstof verbruiken.

• Steff Taelman -  De nieuwe generatie antibiotica

Bio-informaticus Steff Taelman (Universiteit Gent) combineerde artificiële intelligentie en synthetische biologie om antibiotica-resistente bacteriën te bestrijden. Hij legde zich toe op zogenaamde enzybiotica: bacteriedodende stoffen opgebouwd uit stukjes van virussen.

Op https://www.eoswetenschap.eu/scriptieprijs2019 kom je meer te weten over deze boeiende scripties en kun je stemmen op jouw favoriet.
Op zaterdagavond 21 december wordt de winnaar onthuld tijdens de uitreiking van de Scriptieprijs in Congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Wil je erbij zijn? Schrijf je hier in.