Eredoctoraat voor Marc Van Montagu aan het Weizmann Institute of Science

(23-01-2018) Professor Marc Van Montagu wordt op 5 november 2018 onderscheiden met een eredoctoraat aan het Weizmann Institute of Science in Rehovot, Israël.

De eretitel is een waardering voor de uitzonderlijke bijdragen die professor Van Montagu levert aan de wetenschap en de maatschappij.

Marc Van Montagu is stichter (2000) en voorzitter van het Instituut voor Plantenbiotechnologie voor Ontwikkelingslanden, een instelling aan de UGent die zich richt op de noden van de ontwikkelde landen en daarbij training, technologietransfer en onderzoek naar plantentechnologie voorziet. Daarnaast is hij ook voorzitter van de European Federation of Biotechnology. Voor zijn pionierswerk in de sector van de gentechnologie heeft Marc Van Montagu talrijke nationale en internationale prijzen ontvangen, reeds zes keer een eredoctoraat ontvangen en mag hij sinds 1990 de titel van baron dragen (bron: UGentMemorie).

Lees meer artikels over: