Bezoek Thaise prinses: faculteit Diergeneeskunde wordt voorbeeld voor nieuwe faculteit

(15-10-2018) De Thaise prinses Chulabhorn Mahidol bezocht op 8 oktober de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. Door haar wereldfaam werd de faculteit gekozen tot voorbeeld bij de opstart van een gloednieuwe faculteit diergeneeskunde in Thailand.

Op 8 oktober ontvingen de faculteit Diergeneeskunde en de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent Hare Koninklijke Hoogheid prinses Chulabhorn Mahidol van Thailand, president van de Chulabhorn Royal Academy en president van het Chulabhorn Research Institute

De faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent is internationaal gerenommeerd. In de wereldwijde Shanghai Ranking's Global Ranking of Academic Subjects neemt ze al twee jaar op rij de eerste plaats in. Op basis van die reputatie is de faculteit uitgekozen om als voorbeeld te dienen bij de opstart van een gloednieuwe faculteit diergeneeskunde in Thailand. Die faculteit wordt opgericht in de schoot van de Chulabhorn Royal Academy in Bangkok.

De Universiteit Gent is bijzonder trots op het feit dat de prinses en haar onderwijs- en onderzoeksinstelling onze faculteit uitgekozen hebben. Het is een mooie bevestiging van al het harde en goede werk dat geleverd wordt door alle personeelsleden en studenten, en de internationale aandacht die er terecht hiervoor is. Felicitaties en een grote dankjewel voor alle betrokkenen zijn dan ook op hun plaats!