Fietsproject voor en door Gentse studenten van start

(17-03-2017) Van 21 maart tot en met 24 april 2017 kan elke student in Gent deelnemen aan ‘Goe Gefietst’, een vré wijze wedstrijd gemaakt door en voor Gentse studenten.

“Een vijftigtal studenten werkten een project uit waarbij we de studenten in Gent meer aan het bewegen willen. Wij merkten immers dat er nog steeds veel studenten met de auto tot aan de campus rijden. Dit leidt niet enkel tot files en luchtvervuiling, maar ook de studenten worden hier niet fitter van! Daar wilden we iets aan doen. We startten een intensief co-creatietraject op met studenten uit verschillende Gentse hoger onderwijsinstellingen: Studenten marketing gingen op onderzoek, een aantal studenten IT ontwikkelden een app die de gefietste kilometers registreert en een studente sportmanagement werkte het campagneconcept uit. Zo werd “Goe Gefietst” geboren.” Evelien Marlier, initiatiefneemster en projectverantwoordelijke bij TreinTramBus VZW.

Op 21 maart gaat de wedstrijd van start. Op diezelfde dag zal ook de applicatie “Goe Gefietst”, gemaakt door drie studenten, te downloaden zijn. Deze app. doet aan tracking wanneer studenten fietsen, meet het aantal afgelegde kilometers én de kilocalorieën die je verbrand hebt. “Door te fietsen werk je immers ook aan je conditie én aan je figuur. Er valt dus veel meer te winnen dan de prijzen alleen”, aldus Evelien Marlier.

Tijdens de 12-urenloop wordt de wedstrijd afgesloten met een prijsuitreiking. Deze prijzen worden verloot onder alle deelnemers, maar de beste teams krijgen de leukste prijzen (hotelovernachting, VIP arrangement AA Gent,…). De studentenvereniging die deelneemt met het grootste ledenaantal (procentueel gezien) wordt een etentje aangeboden voor 50 personen in de studentenresto! 

Info

https://goegefietst.gent/

Evelien Marlier
Projectverantwoordelijke TreinTramBus
M0473 73 43 27