Laat studenten Neerlandistiek bij jou aan tafel schuiven op 3 augustus

(05-06-2018) Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) de Taalunie Zomercursus Nederlands. In het kader hiervan worden personen of gezinnen gezocht bij wie deelnemende studenten op 3 augustus aan tafel mogen schuiven.

120 studenten Neerlandistiek uit alle hoeken van de wereld komen deze zomer naar Gent om twee weken hun kennis van de taal, onze cultuur en het bijhorende professionele leven te verbeteren. De eerste week volgen ze workshops en krijgen ze gastlezingen binnen een thematisch traject; de tweede week staat in het teken van een bedrijfsbezoek.

Tijdens de eerste week wordt een bezoek aan een gastgezin (of gastheer / -vrouw) gepland, voor een gezellige babbel in het Nederlands bij een lekkere maaltijd. Jaar na jaar blijkt dit een geweldige ervaring te zijn voor zowel de studenten als de gastgezinnen.

Wil jij ook graag deel uitmaken van dit initiatief en op vrijdag 3 augustus 2018 2 of 3 studenten uitnodigen? Dan kan je inschrijven via deze link tot 30 juni 2018. De studenten kunnen op een centrale locatie in Gent (Stalhof) opgepikt worden.

Vragen? Contacteer .

Lees meer artikels over: