UGent-student Tibo Ceulers is verkozen tot Gentrepeneur Student Ondernemer 2020

(15-05-2020) De Gentrepreneur Award voor Student Ondernemer gaat naar de student die studeren en ondernemen in Gent het best combineert en andere studenten inspireert.

Tibo Ceulers, student Politieke en Sociale Wetenschappen, is dit jaar met PIC@MEDIA verkozen tot Gentrepeneur Student Ondernemer 2020. Tibo heeft zijn eigen productiehuis dat fotografie, videografie, grafisch ontwerp en social media marketing verzorgt voor bedrijven en particulieren. Hij is gespecialiseerd in het fotograferen van nightlife events.

Tibo: “Vorig jaar had ik de kans om alle deelnemers te filmen alsook op het event zelf te fotograferen. Dit was een zeer fijne ervaring en ik heb hier ontzettend veel van bijgeleerd. Ik wist op dat moment dat ik ook aan de andere kant van de lens wilde staan. Dus stelde ik mezelf dit jaar kandidaat om voor de titel van Student Ondernemer 2020 te gaan. Ondertussen is mijn eerste onderneming verkocht en draait mijn tweede onderneming op volle toeren.”

De Gentrepreneur Awards gaan niet enkel over wie het allerbest is maar vooral om het tonen van veel verschillende vormen van ondernemerschap en ondernemingszin, en van de talloze jongeren die contenter worden van ondernemen. Daarom toont Gentrepreneur zo veel mogelijk ondernemende jongeren, zowel op de awards als op social media en evenementen. Alle ondernemende jongeren in Gent verdienen het om in the spotlight te staan.

Jury: “Tibo toont op een heel open en eerlijke manier dat studeren en ondernemen te combineren is. Soms wat gemakkelijker dan anders, maar het lukt. In de voorbije jaren is hij gegroeid van een éénmanszaak naar een succesvol bedrijf dat telkens meer kan aanbieden aan zijn klanten. Hij wil als Student Ondernemer dit ook uitdragen naar andere studenten en daarbuiten. Door zijn eerlijkheid, doorzettingsvermogen en kwaliteit van werk zien wij hem als de perfecte Gentrepreneur Student Ondernemer.”

Door de geldende maatregelen werd het een zeer uitzonderlijke versie van de Gentrepreneur Awards. Elke avond van 11 tot en met 15 mei werd een winnaar bekend gemaakt via een YouTube live stream. Zo won UGent-student Colin Deblonde en team op maandag de Award voor Duurzame Duizendpoot met het project Dripl, tappunten waar je op een duurzame, gezonde en gebruiksvriendelijke manier je eigen drinkfles kan vullen met bio-limonades.