De Gentse Studentenraad zoekt vrijwilligers voor chatlijn

(22-10-2021) De Gentse Studentenraad start binnenkort een chatlijn gericht op mentaal welzijn bij studenten. Daarvoor zoeken ze nog enkele vrijwilligers.

Met het nieuwe project, Epione, wil de Gentse Studentenraad een plek geven aan studenten om hun hart te luchten. Een plek zonder stigma en volledig anoniem, waar ze samen met de medestudenten kijken naar welke stappen kunnen genomen worden in het proces rond hulpverstrekking. De focus zal liggen op luisteren, maar ook op doorverwijzing naar de juiste instanties.

"Omdat er al lang genoeg nood is aan individuele laagdrempelige gratis hulp voor studenten, maar die kwam er maar niet." - initiatiefnemer Oshin

Voor de chatlijn wordt nog gezocht naar chatoperatoren. Daarvoor is de Gentse Studentenraad op zoek naar enkele vrijwillige studenten. Vrijwilligers krijgen trainingen en lezingen aangeboden ter voorbereiding om actief het mentaal welzijn van hun medestudenten te verbeteren.

"Praten werkt, maar er zijn soms te veel barrières waardoor we zaken laten aanslepen. Hier proberen we zoveel mogelijk drempels weg te halen en bieden we een luisterend oor." - initiatiefnemer Jarne

Zin om mee te helpen? Ga langs op de infoavond die plaatsvindt op woensdag 27 oktober om 19 uur in de plenaire zaal van studentenhuis de Therminal. Laat je gegevens achter via de Google Form of stuur een mailtje naar mentaalwelbevinden@gentsestudentenraad.be.