Gezocht: Muzikale studenten

(16-09-2020) Het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO), het Gents Universitair Harmonie Orkest (GUHO) en het Gents Universitair Koor (GUK) zijn op zoek naar enthousiaste muzikanten die studeren in Gent.

GUSO — Gents Universitair Symfonisch Orkest

Het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) is een bruisend symfonisch orkest voor en door studenten, een gedreven vriendengroep met een gedeelde passie. Met de ambitie kwalitatieve en muzikaal ambitieuze projecten te brengen, wil het GUSO studenten in Gent de mogelijkheid geven hun muzikale interesses verder te ontplooien naast hun studies. In de wekelijkse repetities wordt onder leiding van de gepassioneerde dirigent Steven Decraene gewerkt aan een gevarieerd programma dat tot een hoogtepunt komt in de concerten op het einde van elk semester.

De repetities van het GUSO vinden plaats op woensdagavond in studentenhuis de Therminal (Hoveniersberg 24) van 19.15 tot 22 uur. Dit semester zullen door de huidige omstandigheden helaas geen open repetities kunnen plaatsvinden.

Auditie doen kan op volgende data: 23, 29 en 30 september. Schrijf vooraf in via www.guso.be.

GUHO - Gents Universitair Harmonie Orkest

Het Gents Universitair Harmonie Orkest (GUHO) is een enthousiaste groep Gentse studenten bestaande uit houtblazers, koperblazers en percussionisten. Het doel van de groep is om plezier en vooral veel mooie muziek te maken. Het programma wisselt van filmmuziek tot harmoniemuziek en alles daartussen. Doorheen het semester komt het GUHO elke maandagavond samen om zich onder de kundige leiding van dirigent Dimitri Bracke voor te bereiden op twee grote concerten in december en mei. Maar zoals het (echte) studenten betaamt, stopt het daar niet bij. Er zijn tal van andere activiteiten, zoals uitstappen, spelletjesavonden, feestjes, repetitieweekenden en veel meer. Met dit jaar natuurlijk extra aandacht voor de nodige maatregelen.

De repetities van het GUHO vinden plaats op maandagavond in studentenhuis de Therminal (Hoveniersberg 24) van 20 tot 22 uur. Om de veiligheid te garanderen wordt het orkest dit semester opgedeeld in twee groepen.

De kennismakingsrepetities en audities vinden plaats op maandag 21 en maandag 28 september. Meer informatie en tijdstip van deze repetitie en auditie zal na inschrijving via mail worden meegedeeld. Inschrijven kan via de website www.guho.be.

GUK - Gents Universitair Koor

Ook het Gents Universitair Koor (GUK) zoekt nieuwe muzikale enthousiastelingen. Ben je muzikaal aangelegd en heb je zin om je te engageren in een levendige bende? Dan is het Gents Universitair Koor iets voor jou!

De repetities van het GUK vinden plaats op dinsdagavond in studentenhuis de Therminal (Hoveniersberg 24) van 19.45 tot 22 uur. Vanwege de coronamaatregelen zijn er dit semester geen open repetities.

Auditie met stemproef is mogelijk op 24 en 28 september of 5 oktober. Na het slagen op de stemproef kan je meteen lid worden en aansluiten op de eerstvolgende repetitie. Je kan het GUK muzikaal ontdekken op hun Youtube-kanaal.