GrowlRun For Jana

(31-01-2017) GlowRun For Life organiseert op 3 februari een groepsloop in het donker. De opbrengst gaat naar het fonds ter nagedachtenis van Jana Robeyst.

Concept

De glowrun is een groepsloop in en rond de Gentse Blaarmeersen, waarbij opvallen in het donker in een gezellige, sportieve sfeer, centraal staat. Verlicht, fluo en zichtbaar, en bovendien graag verkleed als een dier, kan je 5, 10 of 15 km lopen. De opbrengst van de loop gaat integraal naar het Jana Robeyst Trust Fund.

Wie was Jana

Jana Robeyst studeerde Biologie aan de UGent. Na haar studie ging haar grote droom in vervulling. Ze ging als wetenschapper aan de slag in Congo om olifanten te bestuderen.  Vorig jaar kwam ze om het leven bij een noodlottig ongeval. Ze werd aangevallen door een wilde olifant toen ze na haar observaties terug wandelde naar het kamp dat ze leidde.

Haar familie wil haar droom laten voortleven en richtte daarom het Jana Robeyst Trust Fund op. Dit fonds wil op een kleinschalige manier andere wetenschappers financieel ondersteunen bij de studie en bescherming van bedreigde diersoorten zoals olifanten.

Praktisch

  • Vrijdag 3 februari om 19 uur (start 15 km), 19.30 uur (10 km), 20 uur (5 km) en 21 uur (afterparty)
  • Locatie: start, finish en AfterGrowlParty zijn aan Loods 25, Vissersdijk 1, Gent
  • Inschrijven: de voorinschrijvingen zijn afgesloten. Natuurlijk kan je de avond zelf ook nog inschrijven.
    Prijs: 15 euro: run & afterparty; 5 euro: toegang afterparty verkleed; 7 euro: toegang afterparty niet verkleed
  • Meer info en updates: check de eventpagina op Facebook