Persuitnodiging: voorstelling VEG-i-TEC, onderzoeks- en expertisecentrum rond de verwerking van groenten en aardappelen

(30-01-2018) Op 8 februari stelt de UGent in Kortrijk haar nieuwe onderzoeks- en expertisecentrum voor. In VEG-i-TEC draait alles rond de verwerking van groenten en aardappelen, en hun coproducten. Ook cleantech, met focus op watertechnologie, komt aan bod.

De stap van onderzoeksfase naar implementatie van technologische innovaties is bij bedrijven vaak nog te groot of te complex. VEG-i-TEC wil de kloof dichten door een proeftuin op te zetten voor de voedingsbedrijven en zo innovatie te stimuleren, te realiseren en te implementeren.

De Universiteit Gent bouwt het onderzoeks- en expertisecentrum op haar Campus in Kortrijk. Experten in voedings- en watertechnologie zullen er innovaties testen op het vlak van bv. wassen en verpakken van groenten.

VEG-i-TEC wordt een expertisecentrum waar academici en industrie nauwer kunnen samenwerken. Die aanpak is uniek in Europa, en ook op wereldschaal is dit soort initiatieven dun gezaaid.

• 13.30 : ontvangst
  • 14 uur: voorstelling VEG-i-TEC

•             Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering

•             Imca Sampers, prof. faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

•             Vincent Van Quickenborne, burgemeester Stad Kortrijk

•             Panelgesprek met ondernemers Wim Lannoey - CEO van Remofrit, Jan Ingelbeen - CEO van Greenyard en Marc Feyaerts - co-owner van EColoRO

•             Jean de Bethune, gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen

•             Rik Van de Walle, rector Universiteit Gent

• 15.15 uur: netwerkreceptie en onderzoeksmarkt, waarop de betrokken wetenschappers hun onderzoeksprojecten voorstellen

Praktisch

Donderdag 8 februari 2018, in de gebouwen van de Universiteit Gent – Campus Kortrijk, Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk.

Gelieve je aanwezigheid te bevestigen via .

Stephanie Lenoir
Persdienst UGent