Guy Smagghe onderscheiden als Fellow van de Entomological Society of America

(03-07-2017) Professor Guy Smagghe van de vakgroep Gewasbescherming (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen) werd benoemd tot Fellow van de Entomological Society of America.

De ESA is de grootste en meest toonaangevende vakvereniging omtrent insecten in de wereld. De benoeming tot Fellow van de ESA is de hoogste onderscheiding binnen de vakvereniging en wordt toegekend aan personen met een bijzondere baanbrekende bijdrage in het vakgebied van insecten. Dat de UGent wereldwijd bijzonder sterk staat in het vakgebied van de insecten wordt met deze onderscheiding nogmaals bewezen.

Het onderzoek van professor Smagghe situeert zich omtrent insecten belangrijk in de landbouw. Hij werkt met schadelijke insecten zoals rupsen, kevers en bladluizen en hij doet fundamenteel onderzoek naar hun groei en ontwikkeling en zoekt ook naar nieuwe milieuvriendelijke insecticide doelwitten, maar hij werkt ook met nuttige insecten zoals hommels en wilde bijen voor een duurzame bestuiving. Hij heeft reeds meer dan 500 publicaties op zijn naam en was promotor van 40 doctoraten.

De onderscheiding zal worden uitgereikt ter gelegenheid van het jaarlijkse internationale congres van de ESA in Denver, Colorado, VSA, begin november 2017.

Lees meer artikels over: