Stem CAPTURE tot winnaar van de EU RegioStars Award!

(04-09-2019) De Europese Commissie heeft het Centre for Advanced Process Technology (CAPTURE) genomineerd voor de EU REGIOSTARS award 2019. Stem hen naar de award!

Het onderzoekscentrum CAPTURE wil doorbraaktechnologieën ontwikkelen voor een circulaire economie en grondstoffenhergebruik, meer bepaald in de domeinen

 

CAPTURE is opgericht door de UGent en wordt nu gedreven door verschillende kennisinstellingen die nauw samenwerken met de industrie en overheden. Momenteel bouwt men aan een acceleratorgebouw op TechLane Gent Science Park in Zwijnaarde.

CAPTURE is zichzelf razendsnel op de kaart aan het zetten. De relevantie van de thema’s, het samenwerkingsmodel en de unieke topinfrastructuur zorgen ervoor dat CAPTURE een essentiële speler wordt in cleantech-innovatie in Vlaanderen en daarbuiten. Dit is ook de Europese Commissie niet ontgaan. Zij hebben CAPTURE genomineerd voor de EU REGIOSTARS award 2019, en CAPTURE heeft nu ook de finale gehaald.

De REGIOSTARS zijn de Europese prijzen voor de meest innovatieve regionale projecten.

Elk jaar onderscheidt de Europese Commissie  door de EU gefinancierde projecten die excellentie en nieuwe  benaderingen in regionale ontwikkeling laten zien. Aan de deelnemende  projecten wordt tijdens communicatieactiviteiten op Europees niveau aandacht besteed, met als doel andere regio's en projectmanagers in  Europa te inspireren.
Gerenommeerde academici beoordelen de ingediende projecten en bepalen wie de winnaars zijn. Daarnaast kiest het publiek via een algemene online stemming een  eigen winnaar en kent aan een van de projecten de Publieksprijs toe. Dit jaar werden er 199 projecten ingediend voor REGIOSTARS 2019, en CAPTURE heeft intussen de finale met 24 resterende projecten gehaald. Om de kansen op het winnen van de Publieksprijs te maximaliseren heeft CA¨PTURE jouw steun nodig.

Stemmen kan nog tot 9 september 2019. Spread the word! Op 9 oktober wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn.