Kunstveiling voor hiv-onderzoek

(23-05-2017) Op zaterdag 27 mei 2017 om 19 uur organiseert HIV Ontrafelen samen met kunstenaar Willem Cole een grote kunstveiling in het S.M.A.K.

HIV Ontrafelen is het ondersteunend platform van het HIV Cure Research Center aan de UGent, een onderzoeksgroep die baanbrekend onderzoek doet om hiv te genezen.

Peter van het initiatief is Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van het S.M.A.K. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar het hiv-onderzoek.

Er wordt werk geveild van ruim zestig kunstenaars, onder wie Berlinde De Bruyckere, Dirk Braeckman, Luc Tuymans, Michaël Borremans, Leo Copers, Marie José Van Hee, Thierry De Cordier, Dan Van Severen, Hilde Daem, Walter Swennen, Jan Van Imschoot, Honoré d’O, Paul Robbrecht, Benoit Van Innis en Ann Veronica Janssens.

Bekijk de volledige lijst van werken die geveild worden.

“Wat mij vooral geraakt heeft is dat kunst in staat is tot iets groots, waarbij het eindresultaat veel meer zal zijn dan de optelsom van alles wat we gedaan hebben”, aldus professor Linos Vandekerckhove, hoofd van de onderzoekgroep HIV Cure Research Center en bezieler van HIV Ontrafelen. “Ik ben dan ook vereerd dat zoveel grote namen een werk willen veilen voor ons onderzoek, dat levensnoodzakelijk blijft”.

Praktisch

  • De veiling vindt plaats op zaterdag 27 mei 2017 om 19 uur in S.M.A.K
  • Je dient vooraf te registreren, dit is een besloten veiling
  • Registratie kan via www.hivontrafelen.be of op de dag zelf in S.M.A.K.
  • Wil je vooraf de werken zien? Dat kan op vrijdag 26 mei van 17 uur tot 22 uur en op zaterdag 27 mei van 10 uur tot 17 uur in het HISK, Charles de Kerchovelaan 187a in Gent
Je kunt HIV Ontrafelen ook steunen met een gift: BE26 3900 9658 0329 (HIV als mededeling).
Giften van 40 euro of meer zijn fiscaal aftrekbaar: schenk je 100 euro, dan recupereer je 45 euro in je personenbelasting.