Wat is de impact van de coronacrisis op het leven van studenten?

(27-04-2020) De coronacrisis heeft een grote impact op ieder van ons, ook op studenten. UGent-onderzoekers brengen in kaart hoe COVID-19 het leven van studenten beïnvloedt en hoe zij met die uitdaging omgaan.

De uitbraak van COVID-19 heeft een enorme impact gehad op het leven als student. De maatregelen die door de overheid en de UGent werden geïmplementeerd in navolging van de COVID-19 uitbraak hebben jouw dagelijks leven mogelijks grondig veranderd. Onderwijs- en examenplanningen zijn omgegooid, lesactiviteiten veranderd, bijbaantjes kwijtgeraakt…

De UGent wil weten welke impact de coronacrisis heeft op het leven van studenten.

Vul de vragenlijst in en laat ons weten hoe het coronavirus jou heeft getroffen.

De bevraging maakt deel uit van een grootschalige internationale studie die plaatsvindt in meer dan 50 universiteiten/hogescholen in 26 verschillende landen. De studie wordt gecoördineerd door onderzoekers van de UAntwerpen in samenwerking met prof. Piet Bracke van de vakgroep sociologie (Health and Demographic Research) van de UGent.

Meer informatie over deze studie: COVID-19 International Student Well-being Study

Wij kijken alvast uit naar de resultaten van de studie en hopen dat deze ons inzicht zullen geven in hoe we als universiteit toekomstige potentiële epidemieën en ‘lockdowns’ kunnen aanpakken en tegelijkertijd het welbevinden van onze studenten maximaal kunnen waarborgen.

student@warmUGent

Heb je nood aan een gesprek, of ben je op zoek naar advies? Weet dat je voor élke kwestie en met elke bezorgdheid - hoe klein of ‘onschuldig’ ze ook lijkt - wel ergens terechtkan. Blijf er dus niet alleen mee zitten. Via de Ufora-cursus student@warmUGent vind je heel wat tips en tricks, filmpjes, ... zaken die jou als student op weg kunnen helpen.