Individuele taalondersteuning voor studenten

(09-02-2020) De UGent is een academisch schrijfcentrum rijker!

Je kon al langer terecht bij Taalonthaal, voor individuele begeleiding bij academisch schrijfwerk in het Nederlands. Vanaf nu kan je ook aankloppen bij ©Enter, voor individuele taalondersteuning bij Engelstalige schrijftaken. Beide schrijfcentra zijn een initiatief van DOWA-talenbeleid.

Ja, ik wil schrijfhulp!

Taalonthaal en ©ENTER: twee academische schrijfcentra van de UGent

Weet je soms niet hoe je aan een schrijftaak moet beginnen? Wil je af en toe dat er iemand helpt om je ideeën voor een paper te ordenen? Of lukt het je wel om je gedachten te structureren, maar voel je je onzeker over je academische schrijfstijl?

Wel, dan hebben we goed nieuws voor jou! In academiejaar 2019-2020 kan je opnieuw terecht bij Taalonthaal, het academisch schrijfcentrum van de UGent. Taalonthaal biedt ondersteuning voor al je academisch schrijfwerk in het Nederlands en geeft taal- en tekstadvies op maat tijdens individuele begeleidingssessies. En nog beter nieuws: vanaf het tweede semester start ook het spiksplinternieuwe ©ENTER, het academisch schrijfcentrum van de UGent voor academisch schrijfwerk in het Engels. Beide schrijfcentra zijn een initiatief van DOWA-talenbeleid.

Hoe werken de academische schrijfcentra?

Taalonthaal en ©ENTER verwelkomen alle studenten van de Universiteit Gent, van eerstejaars tot laatstejaars. De begeleiding is gratis en intekenen voor een sessie is heel eenvoudig:

• Boek een individuele sessie via de Taalonthaal-agenda voor academisch Nederlands of via de ©ENTER-agenda voor academisch Engels.
  • Vul je naam in bij een dag en tijdstip naar keuze en kom die dag naar het Taalonthaal/©ENTER-lokaal.
  • Breng je tekst mee (max. 4 pagina’s van een paper, bachelor- of masterproef in het Nederlands of Engels) langs voor taal- en tekstadvies op maat.
  • Teksten in het Nederlands stuur je niet vooraf door. Teksten in het Engels stuur je 24 uur vooraf door naar center@ugent.be
  • De schrijftutor treedt op als eerste kritische lezer en gaat met jou in gesprek over zwakke en sterke elementen in je tekst. Aan het einde van de sessie vat hij of zij je werkpunten samen op de UGent-schrijfwijzer voor academisch Nederlands of Engels.

Waar vind je de academische schrijfcentra?

Zowel voor Taalonthaal als ©ENTER vinden de afspraken plaats in:

Campus Boekentoren
Blandijnberg 2
9000 Gent
lokaal 100.053 (vlak bij de cafetaria)