Industrieel ontwerpers UGent Campus Kortrijk te gast op Kortrijk Creativity Week (23 tot 27 oktober 2019)

(27-09-2019) Kortrijk Creativity Week is hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie.

‘We are the next generation’, de hoofdexpositie van de Kortrijk Creativity Week, toont de beste studentenprojecten uit het creatieve ontwerponderwijs van België en Noord-Frankrijk. In deze categorie vinden we onder andere masterstudent Industrieel Ontwerpen Brecht Deboosere die er zijn algoritmisch schaakspel exposeert (foto onder links), alsook alumnus Michiel Caron met zijn 360° barbecue voor Barbecook (foto onder rechts).

Brecht Deboosere

Voor dit schaakspel definiëert de gebruiker zelf verschillende vormelementen die de schaakset kenmerken en hij/zij legt het onderling verband vast in een algoritme. Dit algoritme kan vervolgens gemanipuleerd worden met als resultaat een schaakset waarbij er een duidelijke rangorde waar te nemen is. Het resultaat wordt geprint, net als bij een conventioneel in CAD gemodelleerde set.

Michiel Caron ontwierp voor zijn masterproef een nieuwe 360° Barbecook. Bij een klassieke bbq staat één persoon aan de barbecue terwijl de rest de bijgerechten voorbereidt of geniet van een drankje.
Bij Michiels nieuwe Barbecook 360 graden-model wordt de bbq als het ware een “kookeiland” waarrond je samen het eten bereidt en proeft. Dit zorgt voor extra  beleving en interactie. Bovendien is er nog de Barbecook-applicatie die de gebruiker begeleidt van begiMichiel Caron BBQn tot eind bij alle facetten van een ideaal BBQ-evenement. Een designer om in het oog te houden volgens Flanders DC.

Voorts zijn de Industrieel ontwerpers aanwezig met hun installatie ‘Circular plastics’. Ze demonstreren hiermee hoe we het initiatief in eigen handen kunnen nemen en door middel van korte ketenrecyclage kunststof “afval” kunnen omzetten tot een waardevolle grondstof voor de productie van alledaagse producten.

Meer info over Circular plastics en de Kortrijk Creativity Week praktisch

Lees meer artikels over: