Toekomstige ingenieurs en juristen van de UGent slaan handen in elkaar

(06-11-2018) Studenten rechten en ingenieurswetenschappen en ICT van de Universiteit Gent zoeken van 9 tot 11 november 2018 naar technologische oplossingen voor juridische problemen in de allereerste UGent Legal Techathon.

Deze unieke tweedaagse competitie, de eerste van zijn soort in België, brengt studenten met een zeer verschillende achtergrond samen. Ze worden gestimuleerd om hun knowhow en creativiteit te combineren.

Concept

GunstDe voorbije jaren hebben al verschillende projecten in eigen land de weg gevonden naar de ontwikkeling van succesvolle start- ups, zoals Unpaid.be, lawbox.be, of happyflights.be. Verder van huis, maar van oorsprong Belgisch, is er legal.io, één van de projecten van Pieter Gunst, een oud-student rechten van UGent die België als thuisbasis heeft ingeruild voor San Francisco.ingels

In de UGent legal techathon gaat elk team in een tijdsspanne van 36 uur evolueren van probleem naar ‘proof of concept’ met de hulp van ervaren en gerenommeerde coaches. Op het einde moeten de teams hun concept voorstellen aan een professionele jury, waaronder ondernemers Jurgen Ingels en Jan-Willem Callebaut.

Het winnende team gaat naar huis met een prijs van 2.500 euro en krijgt de kans om het idee verder te ontwikkelen en uit te bouwen.

Programma

De aftrap wordt op vrijdag 9 november 2018 om 16 u gegeven met “Think Legal Tech”, een publiek lanceringsevent in de Academieraadzaal van de UGent, met Pieter Gunst en Jurgen Ingels.

Op zondag 11 november 2018 pitchen de teams hun concept aan de vakjury. Dat gebeurt om 9u30 in de Voka Box, Lammersstraat 18, 9000 Gent.

De pers is op beide momenten welkom, graag een seintje.

Michel Tison
Decaan Faculteit Recht en Criminologie