Jan De Maeseneer gekozen als lid van de Amerikaanse National Academy of Medicine

(24-10-2019) De verkiezing wordt beschouwd als een van de hoogste onderscheidingen op het gebied van gezondheid en geneeskunde en erkent personen die een uitstekende professionele prestatie en toewijding aan service hebben bewezen.

Professor Jan De Maeseneer van de vakgroep volksgezondheid en eerstelijnszorg aan de Universiteit Gent is gekozen als lid van de Amerikaanse National Academy of Medicine. NAM heeft de namen van alle 100 nieuwe leden, inclusief 10 internationale leden bekend gemaakt op maandag 21 oktober 2019.

Jan De Maeseneer

"Deze nieuw gekozen leden vertegenwoordigen de meest uitzonderlijke wetenschappers en leiders wiens opmerkelijke werk geavanceerde wetenschap, medicijnen en gezondheid heeft in de VS en over de hele wereld. Hun expertise zal van vitaal belang zijn om de meest urgente gezondheids- en wetenschappelijke uitdagingen van vandaag aan te gaan en de toekomst van gezondheid en geneeskunde te informeren ten behoeve van ons allemaal. Ik ben vereerd deze gewaardeerde personen te mogen verwelkomen op de National Academy of Medicine. ”Victor J. Dzau, president van de National Academy of Medicine

De National Academy of Medicine, opgericht in 1970 als het Institute of Medicine, is een onafhankelijke organisatie van vooraanstaande professionals uit verschillende vakgebieden, waaronder gezondheid en geneeskunde en de natuurlijke, sociale en gedragswetenschappen.

Via haar binnenlandse en wereldwijde initiatieven probeert de NAM kritieke problemen in de gezondheidszorg, de geneeskunde en aanverwant beleid aan te pakken en positieve acties in alle sectoren te stimuleren.

De National Academy of Medicine dient, naast de National Academy of Sciences en de National Academy of Engineering, als een adviseur voor de natie en de internationale gemeenschap.