Janssen verdiept samenwerking met UGent en UZ Gent in ambitieus innovatiecharter

janssen (vergrote weergave)

janssen

(28-08-2018) Van de ontwikkeling van nanomedicijnen tot het inzetten van big data voor een wereld zonder ziekte

Het innovatiecharter is onderdeel van een initiatief om meer kennis en expertise uit te wisselen, wetenschappelijk talent te stimuleren en innovaties sneller bij de patiënt te brengen.

De UGent is één van de belangrijkste universitaire instellingen in Vlaanderen en behoort tot de top-50 van de meest innovatieve universiteiten wereldwijd. Het Universitair Ziekenhuis Gent is met ruim 3.000 patiënten per dag, en meer dan 6.000 medewerkers één van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. Samen hebben ze met Janssen de afgelopen jaren in specifieke domeinen een nauwe samenwerking uitgebouwd. De partners diepen deze samenwerking nu verder uit op verschillende domeinen waaronder op het vlak van onder andere big data, klinische studies, kankeronderzoek, nanomedicijnen  en slimme productiemethoden.

“Deze samenwerking is een game-changer, geen gewoon uitwisselingsprogramma, we gaan voor een verhoogde innovatie-aanpak met één doel: patiënten beter maken.”Rik Van de Walle.

Innovatie op 10 vlakken

 

  1. Innovatie in opzet en uitvoeren van klinische studies
  2. Het zorgpad van de patiënt verbeteren
  3. Big data inzetten bij wetenschappelijk onderzoek
  4. Onderzoek versnellen naar immunologische en inflammatoire aandoeningen
  5. Onderzoek versnellen naar onco/hematologische aandoeningen met focus op preventie en interceptie
  6. Het ontrafelen van ziektemechanismen en de ontwikkeling van inhibitoren en vaccins voor respiratoire infecties, virale hepatitis, hiv en Ebola
  7. Een biobank uitbouwen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek
  8. Innovatieve farmaceutische productietechnologieën ontwikkelen
  9. Het potentieel van nanogeneesmiddelen uitdiepen

10. De inzet van digitale toepassingen ter ondersteuning van gezond ouder worden, van diagnose, behandeling en zorg in geval van ziekte.

 

“We willen wetenschappelijke kennis en talent uitwisselen op gebieden met een aanzienlijk potentieel om ziekten op nieuwe manieren te behandelen, onderscheppen en voorkomen. Door samen te werken aan innovatie op verschillende vlakken met gerenommeerde universiteiten en universitaire ziekenhuizen zoals de UGent en UZ Gent kunnen we een betekenisvol verschil maken en verder werken aan medische innovatie in België, Europa en de wereld”. Stef Heylen, Managing Director, Janssen Pharmaceutica.

Naast de 10 innovatiedomeinen werken de partijen samen aan het stimuleren van een open innovatieklimaat binnen de gezondheidszorg en het ontwikkelen van toekomstig talent.

“Met deze hernieuwde samenwerkingsovereenkomst engageert Janssen zich om samen oplossingen te zoeken voor de meest complexe medische uitdagingen en hiervoor het beste talent te mobiliseren”, besluit Sonja Willems, Managing Director van Janssen Benelux.

Info

Persdienst UGent
T 09 264 82 78
M 0472 96 82 81

 

Tim De Kegel
Woordvoerder Janssen
M 0473 74 60 28
tdkegel@its.jnj.com