Jonas Vandicke is genomineerd voor de NTR podcastprijs

(08-08-2019) Koffie Curieus, een wetenschapspodcast, maakt kans op de NTR podcastprijs, een prijs voor Nederlandse en Belgische radio- en podcastmakers!

Koffie Curieus is een podcast over de leukste verhalen uit de wondere wereld van de wetenschap. Jonas Vandicke, een jonge onderzoeker die doctoreert aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, vraagt zich luidop af of de wetenschap binnenkort de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter werkelijk zal kunnen ontwikkelen. Hij onderzoekt o.a. wat jouw muzieksmaak je vertelt over je persoonlijkheid en hoe vliegmaden het leven van diabetespatiënten kunnen verbeteren.

NTR podcastprijs

De Nederlandse omroep wil jonge, getalenteerde radio- en podcastmakers uit Nederland en België aanmoedigen via een jaarlijkse podcastprijs. Uit alle inzendingen worden slechts 10 programma’s genomineerd. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties in aanmerking komen.

Koffie Curieus... met frangipannekes

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 1 september. Er zijn verschillende prijzen te winnen: een montagecursus, professionele opname-apparatuur of een bezoek aan het internationale audiofestival Prix Europa in Berlijn.

Er is ook een publieksprijs verbonden aan de wedstrijd. Stem tot 30/8 op Jonas door het Facebookbericht te liken. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt de Publieksprijs. In ruil voor jullie steun, beloofde Jonas alvast te trakteren met 'frangipanekes'.

jonas.vandicke@ugent.be

Faculteit Bio-ingenieurwetenschappen