Kasper Van Gasse wint Nokia Bell Scientific Award

(22-09-2020) De Nokia Bell Scientific Award, die jaarlijks wordt uitgereikt voor originele doctoraten in ICT, gaat dit jaar naar onderzoek over het ontwikkelen van optische chips.

Het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek geeft de prijs aan FWO-Postdoc Kasper Van Gasse voor zijn onderzoek 'Heterogeneous silicon photonics for 5G and beyond', binnen de Photonics Research Group, een imec-onderzoeksgroep aan de UGent.

Zijn onderzoek draait om het ontwikkelen van geïntegreerde optische circuits voor 5G netwerken.

"Ik probeer nieuwe optische chips te ontwikkelen die gebruik maken van bestaande CMOS-technologie, om de draadloze netwerken van de toekomst te realiseren. Op dit moment worden deze silicon photonic chips, die ook ontwikkeld worden bij imec, al gebruikt door Intel, Facebook en Cisco in hun datacenters. Via het onderzoek samen met prof. Gunther Roelkens en prof. Johan Bauwelinck proberen we nu ook draadloze netwerken te versnellen door gebruik van silicon photonics."

Nokia Bell Scientific Award

Het stimuleren van onderzoek in de informatie- en communicatietechnologie is voor Nokia Belgium zeer belangrijk. Daarom organiseren het Fonds Wetenschappelijke Onderzoek (FWO) en het Fonds de la Recherche Scientifique-FNRS (F.R.S.-FNRS), dankzij de financiële steun van Nokia Belgium jaarlijks de ‘Nokia Bell Scientific Award’ ter bekroning van de beste, originele doctoraatsthesis in het domein van informatie- en communicatietechnologie.

Contact