Wat zit er in jouw kombucha?

© Laboratorium voor Microbiologie, UGent (vergrote weergave)

© Laboratorium voor Microbiologie, UGent

(24-02-2020) Benieuwd welke nuttige microben en active bestanddelen in jouw kombucha zitten? Doe dan mee aan dit UGent onderzoek!

UGent onderzoeksters Anneleen en Atena willen testen welke nuttige microben en actieve bestanddelen jouw kombucha bevat.

Brouw je zelf kombucha? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Het onderzoeksteam is op zoek naar honderd thuisbrouwers en bedrijven die willen meedoen aan dit onderzoek.

Wat moet ik doen?

Bezorg het onderzoeksteam een staal van jouw verse kombucha. Het is belangrijk dat deze kombucha klaar is om te drinken en (bij voorkeur) nog niet in de koelkast werd bewaard. Concreet heeft het team ongeveer een halve tot 1 liter gefermenteerde thee nodig en een stuk “scoby” (of “paddenstoel”) van ongeveer 5 cm X 5 cm.

Samen met het staal stuur je ook je recept mee, en een foto van jouw kombucha. Daarnaast dien je ook nog een korte vragenlijst in te vullen. 

Waarom zou ik meedoen?

Op het einde van dit project worden alle deelnmers uitgenodigd en krijg je een gedetailleerd rapport over jouw eigen kombucha. 

Contact

Neem voor je van start gaat zeker contact op met het Laboratorium voor Microbiologie (Faculteit Wetenschappen UGent) via:

  • ugentkombucha@gmail.com
  • Atena: +32 (0) 492 82 47 66 (Atena neemt op in het Engels)
  • Anneleen: +32 (0) 9 264 87 38 (Anneleen neemt op in het Nederlands).