Koning Filip woont jubileumconcert 200 jaar Universiteit Gent en Université de Liège bij

(10-05-2017) Koren en orkesten van de UGent en de Université de Liège brengen op 16 mei een prestigieus concert in Bozar om de gezamenlijke verjaardag van beide universiteiten te vieren. Zijne Majesteit de Koning woont het concert bij.

350 muzikanten en koorleden op één podium

Twee universiteiten die in 2017 allebei exact 200 jaar oud zijn: dat vraagt om een bijzonder concert.
Het Gents Universitair Koor, Gents Universitair Symfonisch Orkest, Gents Universitair Harmonie Orkest en Continuo (personeels- en alumniorkest) zetten samen met de Luikse universitaire ensembles de schouders onder een prestigieus jubileumconcert. De titel, Uni Ducenti, verwijst zowel naar de eenheid die tussen de verschillende ensembles wordt gecreëerd als naar het 200-jarig bestaan van de twee instellingen. Het concert zal maar liefst 350 muzikanten en koorleden op het podium van de Henry Le Boeufzaal samenbrengen.

Het gevarieerd programma start met de ‘Akademische Festouverture’ van Brahms, een symbolische ode aan het studentenleven. Vervolgens volgen ‘Sleep’ van Eric Withacre en ‘Meridian’ van Ola Gjeilo, een heel bijzonder werk met een moderne groove en een hoog energiegehalte. Vervolgens is het de beurt aan de strijkers voor een XL-uitvoering van ‘Andante Festivo’ van Jean Sibelius. Het sluitstuk van de avond vormt een nieuwe creatie voor koor en groot orkest van Wim Henderickx, componist in residentie van de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen.
Om een surround-effect te creëren, zullen de 350 muzikanten en koorleden zich tussen het publiek begeven. Zo vormen ze samen een klankinstallatie voor een uitzonderlijke muzikale ervaring.

Programma

19.30 uur: aankomst van de koning
19.35 uur: voorstelling van drie wetenschappelijke en muzikale projecten
20 uur: start van het concert
21.30 uur: vertrek van de koning

Praktisch

Concert op dinsdag 16 mei 2017 in Paleis voor Schone Kunsten , Ravensteinstraat, 1000 Brussel.
Afspraak pers om 19 uur. Geen toegang zonder perskaart.
Verplichte accreditatie voor vrijdag 12 mei om 12 uur via met vermelding van:
•    Naam, voornaam
•    Nummer van officiële perskaart
•    Geboortedatum
•    Medium

Info

Isabel Paeme
Communicatie 200 jaar UGent
M 0479 68 96 32