20.623 bezoekers sluiten De Krook in hun armen

(12-03-2017) Op zondagavond 12 maart stond de bezoekersteller voor De Krook op 20.623. Tijdens het openingsweekend ontdekten bezoekers de werking van de Universiteit Gent, de technologie van imec en de bibliotheekwerking voor de toekomst.

In De Krook werden op vrijdagavond 3.257 bezoeken geteld, 8.750 op zaterdag en 8.573 op zondag. Het Boeken Toe! feest dat in de oude bibliotheek georganiseerd werd door Handelsreizigers in Ideeën, Charlatan, Democrazy en Kerk mocht op vrijdagavond 2.500 bezoekers ontvangen.

De nieuwsgierigheid van de Gentenaars bleek effectief zo groot als Stad Gent, de Universiteit Gent en imec gehoopt hadden. Er waren bijna constant 2.000 mensen in het gebouw en dat zorgde op enkele piekmomenten voor wachttijden variërend van 15 tot 30 minuten. Het personeel merkte ook op dat heel wat bezoekers enkele dagen op rij terug kwamen.

Annelies Storms, voorzitter van cvba Waalse Krook en schepen van cultuur: “Dit gebouw heeft mensen nodig om er een ziel aan te geven.  Er zit hier een enorm gedreven team van honderden mensen klaar om een sterke publiekswerking uit te bouwen en ik ben ontzettend trots dat we de toon nu al gezet hebben. Zonder de krachten van de bibliotheek, imec en de Universiteit Gent te bundelen hadden we dit wauw-effect nooit kunnen bereiken. De Krook is van en voor iedereen.”

Tijdens het openingsweekend konden bezoekers kennismaken met de werking van de Gentse universiteit, de technologie van imec en de bibliotheekwerking voor de toekomst. Ook na het openingsweekend organiseren de bibliotheek, de Universiteit Gent en imec in samenwerking met externe partners heel wat activiteiten. Het programma is te vinden op de website.

Info

Stephanie Lenoir
Persdienst UGent
T 09 264 82 76 - M 0472 96 82 81