Kunst & wetenschap op de Gentse speelpleinen

(10-07-2018) Op heel wat Gentse speelpleinen laten Gentse wetenschappers en kunstenaars groot en klein op een ontspannen manier kennismaken met hun vakgebied.

utopia2Met een mobiel atelier boordevol boeiende experimenten toeren onderzoekers van de Universiteit Gent samen met Gentse kunstenaars deze zomer door de stad. In het mobiel atelier van Utopia kunnen kinderen naar hartenlust experimenteren. De missie is duidelijk: de jongste bewoners van de Gentse buurten laten proeven van ‘het schone’ van kunst en wetenschap en hen goesting doen krijgen in méér.

Elke onderzoeker -die zowel kunstenaar als wetenschapper kan zijn- heeft specifieke manieren van kijken naar de wereld, van zoeken en van onderzoeken ontwikkeld. Utopia wil samen met de kinderen die verschillende onderzoeksmethoden- en technieken verkennen.

Utopia nodigt telkens een wetenschapper en een kunstenaar uit om samen met de kinderen aan de slag te gaan. Voor het artistieke luik is dat o.a. een tattoo-artieste, een wetenschappelijk illustrator, een fotograaf, een acteur, een textielontwerper, een schilder en een videokunstenaar te strikken.

De meereizende wetenschapper laat zien dat onderzoek concrete oplossingen zoekt voor dagelijkse problemen en helemaal geen ver-van-mijn-bed-show hoeft te zijn.  Verhelderende experimenten over DNA, lineaire algebra, bacteriën, Indisch veldonderzoek, prehistorische potscherven, robots en stuifmeelonderzoek staan op het programma.

Praktischutopia3

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het mobiel laboratorium  is nog tot augustus te vinden op de verschillende speelpleinen van vzw Jong telkens van 14u tot 17u. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

De pers is welkom om een kijkje te nemen op vrijdag 13 juli 2018 tussen 13u30 en 15u in de Sint-Bernadettestraat 258 in Gent. Graag een seintje indien u komt.

utopia1JULI

• Woensdag 11 juli - De Wasserette (Wasstraat 29, Gent)
  • Donderdag 12 juli - JOC Gentbrugge (Claragoed 2, Gent)
  • Vrijdag 13 juli - Bernadette (Sint-Bernadettestraat 258, Gent)