Lancering VRT-leerstoel “Media in een samenleving in transitie"

(04-02-2020) Rectoren Caroline Pauwels (VUB) en Rik Van de Walle (UGent) nodigen u uit op de feestelijke lancering van de leerstoel ‘Media in een samenleving in transitie’.

Onze samenleving is in volle transitie. De media, en VRT specifiek, staan voor een uitdagende periode waarbij de waan van de dag de overhand durft nemen. Daarom heeft VRT het initiatief genomen om samen met Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent een leerstoel op te zetten om fundamenteel en kritisch de rol van media in deze nieuwe tijden onder de loep te nemen, scenario’s te exploreren en toekomstmogelijkheden te schetsen.

Wat betekent maatschappelijke meerwaarde voor media in een on-demand wereld? Op welke manier kunnen we mediainhoud economisch valoriseren? En hoe kunnen we het maatschappelijk belang van media enerzijds en de noodzaak van valorisatie anderzijds verzoenen met elkaar?
Het zijn maar enkele interessante vragen die deze leerstoel wil aanpakken.

Leerstoelhouders zijn professor Karen Donders (Vrije Universiteit Brussel), professor Lieven De Marez en professor Tom Evens (Universiteit Gent).

Wij kijken er naar uit u te mogen ontmoeten, namens:

Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder VRT
Caroline Pauwels, rector VUB
Rik Van de Walle, rector UGent

17 uur: ontvangst

17.30 uur: verwelkoming door Leo Hellemans, en lezingen door Caroline Pauwels en Rik Van de Walle

18.30 uur: walking dinner

Praktisch

De lancering vindt plaats op maandag 10 februari vanaf 17 uur in de Warande, Zinnerstraat 1, 1000 Brussel.
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door middel van een mail naar uitnodiging.leo.hellemans@vrt.be.