Luc Taerwe ontvangt Shanghai Science & Technology Award

(04-06-2020) Prof. Luc Taerwe, de directeur van het China Platform van UGent, heeft de Shanghai Science & Technology Award gekregen.

In totaal zijn er in de Shanghai Exhibition Center in Jing’an District in Shanghai 308 wetenschappelijke doorbraken en wetenschappers geëerd. Sinds 2019 gebeurt dat ook met buitenlandse wetenschappers.

Belgische ingenieur Luc Taerwe, tevens hoogleraar aan UGent en directeur van het China Platform, mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn omvangrijke bijdrage aan het versterken van internationale uitwisseling tussen China en andere landen.

Het China Platform coördineert alle zaken aan UGent die te maken hebben met China, zowel op vlak van onderzoek als onderwijs. Ze fungeert daarvoor als het centrale aanspreekpunt binnen de UGent en ijvert ernaar alle samenwerkingsinitiatieven en studenten- en medewerkersmobiliteit tussen China en België te stroomlijnen.

Je kan meer info vinden op de pagina van de Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel (VCKK). De VCKK is partner van het Strategisch Partnerschap China, samen met de Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, North Sea Port en UGent.