Persuitnodiging: Boekvoorstelling 'De maakbare baby'

(11-09-2017) Petra De Sutter, Eline Delrue, Academia Press en de UGent nodigen u van harte uit voor de boekvoorstelling van 'De maakbare baby' op 12 september 2017. Eén op de zes koppels heeft medische begeleiding nodig om zwanger te worden.

Het antwoord op deze problemen is al lang niet meer alleen IVF, maar gaat van in-vitrofertilisatie over draagmoederschap tot baarmoedertransplantatie. Petra De Sutter en Eline Delrue behandelen de verschillende technieken duidelijk, overzichtelijk en bevattelijk voor lezers met en zonder medische achtergrond. Van daaruit openen de auteurs de deur naar het ethisch debat.


Want wanneer springt het licht in het labo op rood, nu wetenschappers de ene doorbraak na de andere forceren? In hoeverre kunnen zij aan embryo's morrelen? En wat met de commercialisering: geven we onze dochters straks massaal een ingreep 'eicellen invriezen' cadeau?  


Petra De Sutter en Eline Delrue geven antwoord en spiegelen hun visie aan die van internationaal bekende wetenschappers en filosofen. Een boek op het kruispunt tussen wetenschap, ethiek en de diepmenselijke kinderwens.


Pers is welkom op de boekvoorstelling op 12 september 2017, vanaf 19u30 in de Aula Universiteit Gent, Voldersstraat 9, 9000 Gent. Geef een seintje indien u aanwezig wenst te zijn.

Programma

-    Overhandiging eerste exemplaar
-    Inleiding door Petra De Sutter
-    Getuigenis over embryoselectie
-    Petra in gesprek met Eline Delrue
-    Receptie

Info

Klaartje Ballon –Academia Press
T 016 300 112