Mariene biologen van de UGent stellen oceaanonderzoek online voor

(20-08-2020) Breng een virtueel bezoek aan het online event 'Dinving into Marine Minds' van de internationale IMBRSea-opleiding.

Altijd al willen weten hoe wetenschappers een octopus verdoven? Of hoe de walvissen die leven rond de Canarische Eilanden met elkaar communiceren? Benieuwd hoe onderzoekers de kostbare kusten van Sri Lanka mee helpen beschermen? Leer het onderzoek van mariene biologen kennen en ga met hen in gesprek tijdens 'Diving into Marine Minds'.

IMBRSea

De Internationale Master in Marine Biological Resources (IMBRSea) is een internationaal Masterprogramma georganiseerd door elf toonaangevende Europese universiteiten. Het is een wereldwijd onderzoeksnetwerk dat samenwerkt rond mariene wetenschappen. De onderzoekers van de UGent coördineren het programma.

Diving into Marine Minds

Op het einde van elk academiejaar komen studenten, docenten en medewerkers van IMBRSea samen op het event 'Diving into Marine Minds' om resultaten en ervaringen uit te wisselen met elkaar. Masterstudenten krijgen er de kans hun masterproef voor te stellen aan hun medeonderzoekers. De 2020-editie van het symposium wordt volledig online georganiseerd en is nu ook toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in onze oceanen, maar zelf geen onderzoeker is.

• 'Diving Into Marine Minds' vindt plaats van woensdag 26/8 t.e.m. vrijdag 28/8.
  • Het onderzoek wordt voorgesteld in het Engels
  • Het event is gratis en inschrijven is niet noodzakelijk
  • Bekijk het volledige programma.

Tim Deprez

Coördinator IMBRSea