Martin Guilliams en Bert De Rybel geselecteerd als EMBO Young Investigator

(13-11-2019) De European Molecular Biology Organization (EMBO) heeft UGent-onderzoekers Martin Guilliams en Bert De Rybel geselecteerd als EMBO Young Investigators.

Samen met 25 andere life scientists sluiten ze zich aan bij een actief netwerk van 129 huidige en 340 voormalige Young Investigators en beginnen hun vierjarig programma in januari 2020. Gedurende deze periode zal EMBO financiële en praktische ondersteuning bieden, evenals netwerkmogelijkheden voor de Young Investigators en hun lableden.

"Elk van de nieuwe Young Investigators heeft aangetoond in staat te zijn om onderzoek op het hoogste niveau uit te voeren, en het is een genoegen om hen te verwelkomen in de EMBO-gemeenschap", zegt EMBO-directeur Maria Leptin. "De eerste jaren als onafhankelijk onderzoeker kunnen een bijzonder uitdagende periode in de carrière van een wetenschapper zijn, en we kijken ernaar uit deze zevenentwintig onderzoekers te ondersteunen bij het opzetten van hun onafhankelijke loopbaan."

EMBO en de excellentie in life sciences

EMBO is een organisatie van meer dan 1800 toonaangevende onderzoekers die excellentie in de life sciences bevorderen. De belangrijkste doelen van de organisatie zijn het ondersteunen van getalenteerde onderzoekers in hun carrière, het stimuleren van de uitwisseling van wetenschappelijke informatie en het faciliteren van onderzoeksomgeving voor wetenschappers.

 

Lees meer artikels over: