Verslag van de UGent 'Conflict and Development' studenten in Tunesië

(14-10-2019) Tien UGent studenten van de Master 'Conflict and Development' trokken begin april 2019 voor drie weken naar het stadje Gabès in Tunesië.

Begin april 2019 vertrok professor Koenraad Bogaert samen met collega’s dr. Soraya El Kahlaoui en professor Sami Zemni en tien studenten van de Master Conflict and Development aan de Universiteit Gent voor drie weken naar het stadje Gabès in het Zuiden van Tunesië. De reis maakte deel uit van het opleidingsprogramma. Onder de deskundige begeleiding van professor Habib Ayeb en met de financiële steun van het Franse CCFD verdiepten de studenten zich samen met tien Tunesische collega-studenten zich in thema’s zoals lokale landbouw, voedselsoevereiniteit en ecologische rechtvaardigheid.

Na een intensief programma van terreinbezoeken, trokken de studenten er zelf op uit om in groepen van vier (telkens twee Belgische en twee Tunesische studenten) hun eigen veldwerk en onderzoek te verrichten. Hun bevindingen resulteerden in een reeks van vijf artikelen rond vijf verschillende thema’s: sociaal protest, toegang tot land, toegang tot water, de zaden business en de degradatie van het sociale leven in de oase. Deze reeks zal de komende vijf weken gepubliceerd worden door De Wereld Morgen.