“Mijn WOW gaat naar…”

(17-03-2019) Wetenschappelijk onderzoek verandert ons leven en onze blik op de wereld. De UGent grijpt Dies Natalis aan om – naast haar verjaardag – ook onderzoek te vieren. Ze vraagt alle UGent’ers en Vlamingen: Welk onderzoek vind jij belangrijk?

Rector Rik Van de Walle geeft een ‘WOW’ aan de Gentse plantenbiotechnologie. Hij trapt daarmee een campagne af die het belang en de impact van wetenschappelijk onderzoek in de kijker wil zetten. Naast de rector hebben verschillende UGent-onderzoekers, alumni en belanghebbenden een filmpje opgenomen waarin zij een WOW uitreiken aan een onderzoek dat zij geweldig vinden.

“Als ik moet kiezen, geef ik mijn WOW aan Dirk Inzé en zijn Gentse collega’s plantenbiotechnologen. De groep van Dirk behoort tot de absolute wereldtop. Zij zijn in staat om planten te ontwikkelen die resistent zijn tegen ziektes, waardoor we minder pesticiden nodig hebben. Ze zijn ook in staat om planten te ontwikkelen die langdurige periodes van droogte kunnen doorstaan. Denk aan het voedselprobleem: Hoe gaan wij in de toekomst alle mensen toegang geven tot voedsel, wetend dat de klimaatproblemen er zijn, wetend ook dat de wereldbevolking nog steeds toeneemt. Met andere woorden tal van goede redenen om aan Dirk en de Gentse plantenbiotechnologen een WOW toe te kennen.” – rector Rik Van de Walle

Geef zelf een WOW

WOW looft onderzoek dat een grote bijdrage leverde aan het leven dat we leiden, bedankt onderzoek dat ons persoonlijk aangaat, of prijst simpelweg sterke staaltjes wetenschap.

Via sociale media verspreiden we de WOW’s naar alle Vlamingen. Maar daar mag het niet bij blijven. De UGent nodigt iedereen uit, jou voorop, om ook zelf een WOW te geven. Dat kan met een eenvoudige videoboodschap, via #WOWUGent.