UGent'ers en Music for Life: dank voor jullie inzet!

(04-12-2017) Aan de UGent vinden tal van acties plaats in het kader van De Warmste Week. Van kerstmarkten tot de Warmathon, van 'Warmste Kaart'-actie tot kroegentochten. Bedankt voor jullie inzet!

Een greep uit de initiatieven en acties voor het goede doel:

• Aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen hebben de studentenverenigingen en personeelsleden zich ingezet voor De Warmste Week van Music For Life door op 5, 6 en 7 december een kerstmarkt op het grasplein voor Blok B (Campus UZ Gent, De Pintelaan 185, Gent) te organiseren. De opbrengst van maar liefst 3.000 euro ging naar het Fonds Emilie Leus.

• Ook de afdeling Studentenadministratie en Studieprogramma’s a.k.a. 'De Warmste Studentenadministratie' draagt haar steentje bij! Het goede doel waarvoor ze dit jaar kiezen is vzw De Sloep. Allereerst is er de ‘Warmste Kaart’-actie. Studenten betalen 10 euro cash voor hun duplicaat-studentenkaart, en de opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Een aantal dagen per jaar vinden ze het dus helemaal niet jammer dat studenten soms eens slordig kunnen zijn en hun studentenkaart verliezen ...  Tijdens de week van 11 tot 15 december was er dagelijks ook iets lekkers in het inschrijvingsbureau te verkrijgen voor de collega’s van de directie (o.a. een ontbijt, broodje, soep, gebak …). Deze acties brachten maar liefst 2.105 euro in het laatje ten voordele van vzw De Sloep!
  • Tot en met 22 december worden in de faculteitsbibliotheek Recht en Criminologie (Campus Aula, Universiteitstraat 4) snoepzakjes verkocht voor Music for Life. Deze UGent'ers met het hart op de juiste plaats steunen met hun actie het project 'hand in hand : samen tegen reuma'. De snoepzakjes zijn verkrijgbaar aan de infobalies van de bibliotheek voor de prijs van 3 euro per zakje (of 5 euro voor 2 zakjes).
  • Op 11 december organiseerde de FDO van de faculteit Recht en Criminologie een taartenverkoop. Meer dan 20 personen uit de faculteit hadden taart gebakken, die samen met warme chocolade aan studenten en personeel werd verkocht. Die dag had het ook gesneeuwd: om meer geld in het laatje te laten vloeien, liet decaan Michel Tison tegen betaling sneeuwballen naar zich gooien!
  • Studenten van de opleiding Meertalige Bedrijfscommunicatie (MTB) boden op 18 december tegen een vergoeding korte pop-up-lessen Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Zweeds en Roemeens aan. Op 12 december vond ook de MTB-meertalige kroegentocht plaats, ook ten voordele van Music for Life.
  • Een 15-tal UGent'ers van de vakgroep Marketing deed mee aan de Warmathon op 18 december in de Blaarmeersen. En opvallen zullen ze, gezien ze in hun stijlvolle '200 jaar UGent'-outfit deelnamen!
  • Ook een 15-tal UGent'ers van de faculteit Letten en Wijsbegeerte namen onder de noemer Letteren en Wijsbegeerte For Life deel aan de Warmathon op 18 december.
  • De vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie zette zich in voor het goede doel, meer bepaald voor de vzw Kompanjon, die jongeren uit kwetsbare gezinnen, samen met hun ouders en leerkrachten, begeleidt in hun schoolloopbaan, door huiswerkbegeleiding aan te bieden of door hen goede studievaardigheden aan te leren. Kompanjon wil ook leerkrachten ondersteunen om effectiever om te gaan met de onmiskenbare diversiteit in de klas.
    Met de actie VTC loopt warm doen de UGent'ers  wat we met ons allen veel te weinig doen: 'actief bewegen'! Zo gingen ze op 15 december in de namiddag en vooravond lopen rond de Watersportbaan. Meer info over deze actie via https://www.facebook.com/events/1203731793060341/

Ook de volgende acties werden binnen de faculteit Letteren en Wijsbegeerte georganiseerd voor het goed doel:

• Op maandag 11 december (10 tot 14 uur) bakte Monitoraat FLW wafels voor Music For Life in de Blandijn: https://www.facebook.com/events/1020664104741105/
  • Op vrijdag 15 december (8.15 tot 10 uur) verkochten Chloé Lybaert en Céline Van De Walle koffiekoeken in het A-gebouw en het B-gebouw van Campus Mercator.
  • Op maandag 18 en dinsdag 19 december verkocht Orphée De Clercq soep in het A-gebouw van Campus Mercator (tijdens de masterproefverdedigingen).