Nieuw academiejaar in Campus Korea van start

(02-09-2016) Op de Ghent University Global Campus in Korea is het nieuwe academiejaar van start gegaan met de feestelijke opening van het nieuwe gebouw voor onderwijs en onderzoek.

Even een sprong terug in de tijd: in 2014 nam de UGent de campus in de Zuid-Koreaanse stad Songdo in gebruik onder de naam Ghent University Global Campus - een uniek gegeven in het academische landschap. Sinds het academiejaar 2014-2015 is er onderzoek en zijn er bacheloropleidingen in milieutechnologie, voedingstechnologie en moleculaire biotechnologie.

Op 1 september 2016 ging het derde academiejaar aan Campus Korea van start met de plechtige opening van een nieuw gebouw voor de onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten. Dat gebeurde in aanwezigheid van een UGent-delegatie onder leiding van de directeurs Guido Van Huylenbroeck en Kristiaan Versluys.

Het gebouw telt 18.000 vierkante meter en is tien verdiepingen hoog. Het bevat onder meer een auditorium voor 225 studenten, verschillende klaslokalen en laboratoria, testhallen, geautomatiseerde serres en ondersteunende lokalen. Dankzij de kwaliteit van de faciliteiten ondersteunt het nieuwe gebouw de ambitie om duurzame onderwijs- en onderzoeksactiviteiten op te zetten in Korea.

Meer informatie over de toekomstplannen van Campus Korea leest u in het Durf Denken-magazine van april 2016.

Contact

Thomas Buerman
Ghent University Global Campus, Korea
VP of Intercampus Affairs

09 264 70 31

 

Lees meer artikels over: