Nieuw deelplatform UGent Deelt gaat van start

(16-06-2021) Studieboeken, studiemateriaal of tweedehands spullen delen met andere UGent’ers? Dat kan vanaf nu via UGent Deelt.

Aan de UGent zijn er zowel bij personeel als studenten heel wat deelnoden en -mogelijkheden. Denk aan onze fysieke kringloopwinkel of het uitwisselen van studieboeken en/of studiemateriaal.

Met de uitbouw van een deelplatform zorgt de UGent ervoor dat het aanwezige potentieel benut wordt. Voor bijna alle deelnoden kan je als UGent’er nu immers terecht op één locatie, ‘UGent Deelt’. Hier kan je zelf vlot items weggeven, verkopen, kopen en in een latere fase uitlenen.

Gefaseerde uitwerking

UGent Deelt start in juni 2021 met twee deelmodules voor studenten, ‘studieboeken’ en ‘studiemateriaal’ naast de deelmodule 'kringloopwinkel' die voor elke UGent'er interessant is. In de loop van academiejaar 2021-2022 wordt ook deze deelmodule verder uitgebouwd, met een bijkomende integratie van de fysieke UGent-kringloopwinkel.