Nieuwe tak alumniwerking in Zuid-Korea

(23-08-2019) Aan de Ghent University Global Campus (GUGC) in Songdo is een nieuw alumni chapter voor Zuid-Korea gestart.

De Global Campus van de UGent in Zuid-Korea opende in september 2014 de deuren en biedt drie bacheloropleidingen aan: biotechnologie, voedingstechnologie en milieutechnologie. De eerste studenten zijn ondertussen afgestudeerd en hun aantal zal de komende jaren enkel stijgen. Om die alumni met elkaar en de UGent te verbinden start het International Relations Office in samenwerking met Ghent University Global Campus een alumni chapter in Zuid-Korea.

De officiële lancering van het alumni chapter in Zuid-Korea vond plaats op vrijdag 23 augustus in aanwezigheid van Francis Van Parys, voorzitter en directeur van GE Healthcare Korea en alumnus van Universiteit Gent, rector Rik van de Walle en Taejun Han, GUGC president.

“The launch of an alumni chapter can be understood as underlining that we take our business in Songdo seriously and we are determined to continue our efforts in settling and in expanding in Korea and in the eastern sub-region of Asia at large. We strongly believe that our alumni can and will be of tremendous help in doing so.” - Rector Rik Van de Walle

De UGent heeft eerder al alumni chapters opgericht in China, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Oost Europa, Tanzania en Zuid-Afrika.

Alumni Chapter Zuid-Korea