Het grote rectorsduo-interview (en nog zoveel meer) in de nieuwe Durf Denken

(29-11-2017) Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe zijn al een tijdje op post aan het hoofd van onze universiteit. Tijd voor een prille balans en om meer te ontdekken over hun plannen: je leest het in de nieuwe editie van Durf Denken.

Verder in Durf Denken buigen we ons over de arbeidsmarkt in België en Vlaanderen. Daarover wordt veel geroepen, vaak vanuit een buikgevoel. Maar wat zegt de
wetenschap? We legden arbeidseconoom professor Stijn Baert (vakgroep Sociale Economie) 7 stellingen voor. Vindt straks dankzij de vergrijzing elke jongere een baan? En kunnen we niet gewoon minder werk, het werk herverdelen, en zo de werkloosheid de wereld uit helpen? Neem je als carrièrestarter niet gewoon 'een' job aan in plaats van te wachten tot de vacature voor je droomjob passeert? Je leest de antwoorden in de nieuwe Durf Denken, het communitymagazine van de UGent.

Mensen versterken op het werk: dat is al 50 jaar de missie van het UCBO, het Universitair Centrum voor Begeleiding en Opleiding dat werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan een baan helpt. Vorig jaar breidde het UCBO zijn aanbod nog uit met diensten om het algemene welzijn op het werk te verhogen. Benieuwd naar hun manier van werken? Lees de nieuwe Durf Denken.

Lees Durf Denken online.

Liever een papieren versie? Je vindt Durf Denken in een van de 50 verdeelpunten op veel bezochte locaties aan de UGent (studentenresto's, homes, bibliotheken, ...). Graag een gratis abonnement? Laat het weten via