Nieuwe Durf Denken: over de revival van vinyl, wetenschappelijke mythes en het jubileumconcert ‘Uni Ducenti’

(27-04-2017) Vinylplaten zijn plots weer hip, in koffiebars zie je mensen in stijlvolle notitieboekjes krabbelen en er worden weer volop polaroidfoto’s genomen.

Het zijn maar enkele voorbeelden van manieren waarop mensen voor de oude analoge variant kiezen van wat ook digitaal beschikbaar is.

Het idee dat we in de 21ste eeuw alles digitaal zouden doen, verliest terrein. Gaat het om de laatste analoge stuiptrekkingen of is er meer aan de hand? Je leest er meer over in de nieuwe editie van Durf Denken, het community magazine van de UGent.

Van chocolade krijg je acné, stress bezorgt je een maagzweer en in spinazie zit veel ijzer. Het komt meer voor dan we denken: dingen die bijna iedereen gelooft, maar al lang door de wetenschap weerlegd zijn. Enkele van de meest sprekende voorbeelden lees je in de mei-editie van Durf Denken.

Ten slotte schuift Durf Denken aan bij de muzikanten en koristen van de ensembles van de UGent en de ULiège voor een babbel over ‘Uni Ducenti’, het prestigieus jubileumconcert waarmee ze op 16 mei 2017 met maar liefst 350 muzikanten en koorleden op het podium van de BOZAR zullen staan.

Lees Durf Denken online.

Durf Denken is het communitymagazine van de UGent. Van de tien jaarlijkse edities worden er vijf ook in het Engels uitgebracht, in digitale versie.