Krijgen we de griep ooit de wereld uit?

(12-11-2017) Het snotterseizoen komt eraan: binnenkort lopen we met z’n allen weer het risico op een fikse griep. Verschillende UGent-onderzoeksgroepen proberen daar iets aan te doen. Maar de griep is een taai beestje, zo blijkt.

Wat is het verschil tussen een verkoudheid en de griep? Wat kan je doen tegen de griep? Krijg je griep van een griepvaccin? Is de griep een onschuldige ziekte? En hoe dicht staat de wetenschap bij een universeel griepvaccin? Deze en andere vragen worden beantwoord in de nieuwe editie van Durf Denken, het communitymagazine van de UGent.

Verder in Durf Denken evalueren drie UGent'ers 10 jaar Doctoral Schools. Waarom werden ze opgericht – en vervullen ze nog steeds hun functie?

In 'Kinderen op de vlucht' legt professor Ilse Derluyn (vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek) tenslotte de werking van het Centre for the Social Study of Migration and Refugees (CESSMIR) uit. Momenteel zijn een 40-tal UGent’ers uit zeven faculteiten aan dit interdisciplinaire onderzoekscentrum verbonden. Tientallen projecten rond de vluchtelingenproblematiek slaan bruggen tussen onderzoek en onderwijs en de praktijk.

Liever een papieren versie? Je vindt het magazine 'Durf Denken' in een 60-tal verdeelpunten aan de UGent:

Graag een gratis abonnement op Durf Denken? Laat weten aan welke versie (online of papier) je verkiest.