Actie en reflectie 1 jaar na de klimaattop in Parijs

(08-02-2017) Een jaar na de klimaattop in Parijs, wat nu? Tijd voor reflectie én actie aan de UGent. Dat doen we met een debat en de aanplant van een klimaatbos.

In 2015 tekenden 195 landen een klimaatakkoord in Parijs om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Naar aanleiding van die klimaattop organiseerde de UGent het luide weerwerk ‘Tipping Point’, stelde de vraag om een ambitieus klimaatakkoord af te sluiten, én engageerde zich om daar als kennisinstelling ook toe bij te dragen. Intussen zijn we een jaar verder. Tijd voor reflectie. Tijd voor actie!

Terug- en vooruitblik op 15 februari

Op 15 februari kijken we terug op het voorbije jaar én blikken we vooruit. Welke engagementen werden genomen op wereldvlak, in Europa, in Vlaanderen, aan de UGent? Welk werk ligt op de planken? Serge De Gheldere en Wouter Deprez analyseren, geven hun ongezouten mening en zetten ons aan tot actie. Kris Verheyen legt de link naar de aanplant van het klimaatbos 2 dagen later.

Aanplant klimaatbos op 17 februari

In Melle planten we op vrijdag 17 februari - dikketruiendag - tussen 12 en 18 uur een UGent-klimaatbos aan van 2,5 ha. Dit zijn 4.840 bomen, verdeeld over 22 clusters van elk 220 bomen. Hiervoor is veel volk nodig.

Planters gezocht

Schrijf je in met je team (ideale teambuildingsactiviteit!) en engageer je voor de aanplant van een volledige bomencluster. Of schrijf je in als individu en ga in een ‘plantteam’ aan de slag.

Praktisch

De plantakker ligt in Melle, tussen Geerbos en Kalverhagestraat. Er wordt een fietstocht georganiseerd en er zijn voorbehouden wagons op de trein tussen Gent-Sint-Pieters en het station Kwatrecht. Vandaar is het nog 300 m wandelen.  

Meer info