Uitreiking van de prijzen Marthe Versichelenfonds

(10-10-2017) Het "Marthe Versichelenfonds voor steun aan activiteiten op het gebied van de sociale wetenschappen" werd opgericht op 9 september 1997. De statuten werden goedgekeurd door het Bestuurscollege van de Universiteit Gent op 7 november 1997.

Professor Marthe Versichelen is emeritus van de faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent. Het fonds wordt bestuurd door vier professoren van de Universiteit Gent, behorende tot respectievelijk de faculteiten Politieke en Sociale Wetenschappen (Prof. dr. C. Devos), Recht en Criminologie (Prof. dr. E. Somers), Economie en Bedrijfskunde (Prof. dr. E. Omey) en Psychologie en Pedagogische wetenschappen (Prof. dr. M. Vandenbroeck).

Het Marthe Versichelenfonds bekroont jaarlijks de beste masterproef in de vijf masteropleidingen van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen. Aan deze bekroning is een geldprijs verbonden van € 500 per masteropleiding.

Voor het academiejaar 2016-2017 betreft het de volgende laureaten :

• Masteropleiding Sociologie: Manon Bertrand

"Conflict en groepsontwikkeling in een jonge alternatieve gemeenschap: etnografisch onderzoek in een Welshe ecovillage" (promotor: prof.dr. Peter Stevens)

• Masteropleiding Communicatiewetenschappen: Anke Lion

“Disneyficatie van datingshows - Representatie van liefde en de ideale partner in Vlaamse datingshows” (promotor: prof.dr. Daniël Biltereyst)

• Masteropleiding Politieke Wetenschappen: Jef Van Den Abbeele

“Stedelijke Neoliberalisering - De stad als frontlinie van een vernieuwde klassenstrijd” (promotor: prof.dr. Koenraad Bogaert)

• Masteropleiding EU-Studies: Angela Joan Van Dijck

“De Europese Unie en klimaatleiderschap rond de klimaatconferentie COP21 in Parijs” (promotor: prof.dr. Hendrik Vos)

• Masteropleiding Conflict en Development: Leander Papagianneas

"Mister President, Where are Your Citizens?" Statecraft and Citizen-State Relations in Post-Conflict Bosnia-Herzegovina" (promotor: prof.dr. Marlene Schäfers)

De overhandiging van de Marthe Versichelenprijs vond plaats tijdens de plechtige proclamatie van de afgestudeerden van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen op donderdag 21 september 2017 in de Aula van de Universiteit Gent.

Prof. dr. E. Omey

Secretaris M. Versichelenfonds