UGent'ers zetten zich in voor 'Music for Life'

(04-12-2017) Deze en komende week vinden aan de UGent tal van initiatieven plaats in het kader van Music for Life.

Een aantal initiatieven zetten we hieronder op een rijtje:

• Aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen zetten de studentenverenigingen zich in voor De Warmste Week van Music For Life en organiseren ze op 5, 6 en 7 december een kerstmarkt op het grasplein voor Blok B (Campus UZ Gent, De Pintelaan 185, Gent). De opbrengst gaat naar het Fonds Emilie Leus.
    De kerstmarkt opent feestelijk op dinsdag 5 december 2017 om 15 uur. De overige dagen opent de kerstmarkt om 16 uur en gaan de kraampjes dicht om 22 uur. Woensdag 6 december is het facultaire kerstmartktdag: medewerkers van de vakgroepen en decanaat staan er voor je klaar met lekkers.
  • Ook de afdeling Studentenadministratie en Studieprogramma’s a.k.a. 'De Warmste Studentenadministratie' gaat haar steentje bijdragen! Het goede doel waarvoor ze dit jaar gekozen hebben is vzw De Sloep. Allereerst is er de ‘Warmste Kaart’-actie. Sinds maandag kunnen studenten 10 euro cash betalen voor hun duplicaat-studentenkaart. De opbrengst hiervan gaat integraal naar ons goede doel. Enkel een aantal dagen per jaar vinden we het dus helemaal niet jammer dat studenten soms eens slordig kunnen zijn en hun studentenkaart verliezen ...  Maar uiteraard willen de UGent'ers zelf ook de handen uit de mouwen steken. Tijdens de week van 11 tot 15 december zal er dagelijks iets lekkers in het inschrijvingsbureau te verkrijgen zijn voor de collega’s van de directie (o.a. een ontbijt, broodje, soep, gebak …).
  • Ook op Campus Coupure (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen) staat de kerstmarkt op 5 december volledig in het teken van het goede doel. Een hele dag ken je lekkernijen komen smullen zoals spaghetti, braadworsten, pannenkoeken en nog veel meer. Naast eten wordt er ook glühwein, warme chocomelk, jenever en koffie gerserveerd. Er staat ook een fotobooth waar iedereen met de kerstman kan poseren (van 18 tot 20 uur). Deze activiteit staat volledig in het teken van De Warmste Week van Music for Life. Het gekozen goede doel is PROTOS, een organisatie die voor drinkbaar water zorgt in ontwikkelingslanden.
  • Nog tot maandag 18 december vindt Sneukelen voor Little Stars plaats: de UGent'ers van het IVF labo van de afdeling reproductieve geneeskunde zullen 'sneukeldingen' maken en aanbieden in het pauzelokaal 2P3 (Campus UZ Gent, De Pintelaan 185, Gent). Op het menu: soep, dessertjes, croques, vol au vent., ... De opbrengst gaat naar Little Stars, een vzw die zich inzet voor kinderen met een beperking en die hen aan noodzakelijke hulpmiddelen helpt zodat ze zich beter kunnen integreren.
  • Ook in de faculteit Recht en Criminologie wordt De Warmste Week gevierd. Op maandag 11 december zal het Monitoraat doorlopend van 11 tot 16 uur aan studenten en personeel zelfgemaakte chocomelk en -door het personeel van de faculteit- gemaakt dessert verkopen ten voordele van TEJO Gent. Waar ? ontmoetingsruimte voor studenten (vleugel Universiteitstraat, gelijkvloers, aan ingang Pleitlokaal).
  • Tot en met 22 december worden in de faculteitsbibliotheek Recht en Criminologie (Campus Aula, Universiteitstraat 4) snoepzakjes verkocht voor Music for Life. Deze UGent'ers met het hart op de juiste plaats steunen met hun actie het project 'hand in hand : samen tegen reuma'. De snoepzakjes zijn verkrijgbaar aan de infobalies van de bibliotheek voor de prijs van 3 euro per zalke (of 5 euro voor 2 zakjes).
  • Studenten van de opleiding Meertalige Bedrijfscommunicatie (MTB) bieden op 18 december tegen een vergoeding korte pop-up-lessen Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Zweeds en Roemeens aan. Op 12 december vindt ook de MTB-meertalige kroegentocht plaats, ook ten voordele van Music for Life.
  • Een 15-tal UGent'ers van de vakgroep Marketing doet mee aan de Warmathon op 18 december in de Blaarmeersen. En opvallen zullen ze, gezien ze in hun stijlvolle '200 jaar UGent'-outfit zullen deelnemen!
  • Ook een 15-tal UGent'ers van de faculteit Letten en Wijsbegeerte zullen onder de noemer Letteren en Wijsbegeerte For Life deelnemen aan de Warmathon op 18 december.
  • De vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie zet zich in voor het goede doel, meer bepaald voor de vzw Kompanjon, die jongeren uit kwetsbare gezinnen, samen met hun ouders en leerkrachten, begeleidt in hun schoolloopbaan, door huiswerkbegeleiding aan te bieden of door hen goede studievaardigheden aan te leren. Kompanjon wil ook leerkrachten ondersteunen om effectiever om te gaan met de onmiskenbare diversiteit in de klas.
    Met de actie VTC loopt warm willen de UGent'ers doen wat we met ons allen veel te weinig doen: 'actief bewegen'! Zo gaan ze op 15 december in de namiddag en vooravond lopen rond de Watersportbaan. Iedereen kiest zelf de afstand die hij / zij wil lopen (5 km, 10 km, 15 km...). Meer info over deze actie via https://www.facebook.com/events/1203731793060341/

Ook de volgende acties worden binnen de faculteit Letteren en Wijsbegeerte georganiseerd voor het goed doel:

• Op maandag 11 december (10 tot 14 uur) bakt Monitoraat FLW wafels voor Music For Life in de Blandijn: https://www.facebook.com/events/1020664104741105/
  • Op vrijdag 15 december (8.15 tot 10 uur verkopen Chloé Lybaert en Céline Van De Walle koffiekoeken in het A-gebouw en het B-gebouw van Campus Mercator.
  • Op maandag 18 en dinsdag 19 december verkoopt Orphée De Clercq soep in het A-gebouw van Campus Mercator (tijdens de masterproefverdedigingen).