UGent opent nieuw academiejaar exact 200 jaar na stichting

(06-10-2017) Op 9 oktober 2017, pal op haar 200e verjaardag, opent de UGent plechtig én feestelijk het nieuwe academiejaar. Het rector- en vicerectorschap wordt daarbij protocollair overgedragen aan Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe.

Op maandag 9 oktober 2017 wordt de Universiteit Gent exact 200 jaar oud. De universiteit werd in 1817 opgericht in de Troonzaal van het Gentse stadhuis, en voor de gelegenheid wordt die locatie dit jaar ook het vertrekpunt voor de stoet van professoren en hoogwaardigheidsbekleders.

Action Zoo Humain

Ter gelegenheid van de verjaardag van de UGent brengt Action Zoo Humain onder leiding van Chokri Ben Chikha een artistiek intermezzo dat de universiteit een spiegel voorhoudt. Het gezelschap brengt een kritische en zelfrelativerende historische evocatie met een humoristische toets.

Maandag 9 oktober 2017

• 15.30 uur: korte toespraak door burgemeester Termont en vertrek van de stoet van de togati vanuit de Troonzaal van het stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent.
  • 16 uur: start van de academische zitting in de Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Lees meer artikels over: