11de editie van de grootste robotcompetitie van het land!

(21-12-2017) In 2018 organiseert de Universiteit Gent i.s.m. Dwengo de elfde editie van haar robotcompetitie. Verschillende teams laten hun zelfgebouwde robot met een andere robot strijden om de eerste plaats.

De robots leggen zo snel mogelijk verschillende parcours af. De robot met de beste tijd, is de winnaar! Ook dit jaar is het de bedoeling om met beperkte middelen een zo intelligent mogelijke robot te bouwen. Het team met de slimste én snelste robot wint een van de vele schitterende prijzen!

Iets voor jou?

Afbeelding_Robotcompetitie_Sumo5Deze unieke robotcompetitie staat open voor iedereen die geboeid is door elektronica, al mikken we in eerste instantie op studenten van het hoger onderwijs en leerlingen van het secundair onderwijs .

Vorig jaar was de jongste deelnemer 9 jaar en de oudste een vijftiger.

Computers, domotica, huishoudelijke apparatuur en robots zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Naast het correct leren gebruiken van deze technologieën is het ook zinvol om de fundamentele concepten ervan beter te begrijpen. Dat kan dankzij de robotcompetitie!

Je maakt op een leuke manier kennis met de technische aspecten van robotica. Door in teamverband aan ‘open problemen’ te werken, vergaar je bovendien computationele en sociale vaardigheden.

Deelname aan de robotcompetitie, inclusief bouwsessies, is helemaal gratis. Je voorziet zelf in de kosten van de robot, maar dankzij de hoofdsponsor Dekimo ontvangen de deelnemers een bedrag voor het aankopen van bouwmateriaal.

Kalender

[20/02] Kick -off - Interesse om deel te nemen, maar heb je nog vragen? Kom naar de kick-off in iGent in het Technologiepark in Zwijnaarde. We starten om 19.00 uur. Je ontvangt er meer informatie over de verschillende bouwsessies - die ’s avonds plaatsvinden - en het verloop van de finale. Tijdens de kick-off kan je je meteen inschrijven voor de robotcompetitie.

[21/2 - 02/05] Bouwsessies - Tussen de kick-off en de finale zijn er een vijftal 'bouwsessies' gepland. Tijdens die momenten kun je onder begeleiding aan jouw robot werken. Voor studenten hoger onderwijs zijn die gepland op dinsdagavond (20.00 uur). Voor leerlingen van het secundair onderwijs is dat op woensdagavond (19.00 uur). De exacte momenten kom je te weten op de kick-off en via Facebook.

[02/05] Finale - De SUMO-robotcompetitie vindt plaats op woensdagavond 2 mei in Gent. De exacte locatie volgt nog. De finale start om 18.00 uur. Kom gerust supporteren! Snuif de finalesfeer van twee jaar geleden op dankzij het filmpje van Lieven Scheire.

Meer info & Inschrijven

Francis wyffels